Знайомимося ближче із закарпатською кухнею: ми розпочали кулінарні майстер-класи
Готували рокот-крумплі: для переселенців, які зараз проживають у прихистку на вулиці Сергія Мартина, 2 в Ужгороді, провели кулінарний майстер-клас. Нині у шелтері проживають 105 осіб – дорослі та діти.
Рецептом смачної страви від справжніх закарпатських ґаздинь ділилася волонтерка «Совиного гнізда» Тюнде Товт. Мешканці прихистку, які взяли участь у майстер-класі, із задоволенням занурилися у процес приготування, чистили овочі, нарізали інгредієнти, запікали. Ну а після всі разом куштували.
Рокот-крумплі – це картопляна запіканка по-закарпатськи, або «картопля перекладана». Немає закарпатця, який би не куштував цю страву. Тому з неї і вирішили розпочали кулінарні майстер-класи. Ну а далі буде не менш цікавіше та смачніше: спільно вчитимемося готувати бограч (про нього також знають усі), боб-левеш, підбивані лопатки, сегединський із кнедлями, салати та інші традиційні для Закарпаття страви.Г
отувати найбільш популярні страви Закарпаття, так звану локальну їжу – це й один зі способів асимілюватися, тимчасово перебуваючи далеко від домівки, і можливість збагатити свою українську новими словами, ну і врешті-решт це просто дуже смачно. А ще це обмін кулінарними секретами, які має кожна господиня, цікаве спілкування.
Нагадаємо, заходи відбуваються за сприяння Age International та Disasters Emergency Committee (DEC) у партнерстві з Helpage Ukraine - Представництво Helpage International в Україні.